Situatie

 Het gastenverblijf stond op  157 km van Oostende en 163 km van Aarlen
 

Het gastenverblijf « Les Grosses Pierres » in Piétrebais (Incourt) ligt in een omgeving die zijn landelijk karakter heeft kunnen bewaren. Het landschap vertoont een gevarieerde fauna en flora zijn en biedt mogelijkheid tot talrijke wandelingen, uitstappen te paard en fietstochten.

Wij bevinden ons midden in het prachtige Haspengouw, in het oosten van Waals Brabant, tussen Waver en Jodoigne (Geldenaken). Incourt is een gemeente van het kanton Jodoigne waar talrijke vindplaatsen getuigen van een rijk historisch verleden. Deze entiteit omvat 6 pittoreske dorpen : Incourt, Glimes, Opprebais, Sart-Risbart, Roux-Miroir en Piétrebais. Enkele waterlopen doorkruisen het landschap: de Grote Gete, de Orbais, de Brombais, de Piétrebais en de Thorembais.

Incourt zijn er talrijke overblijfselen uit het verleden te vinden. Zo is er de Tumulus in Glimes die dateert uit het Gallo-romeinse tijdperk, de middeleeuwse kasteelhoeve in Opprebais, de windmolen “Gustot” in Opprebais, en de typische Haspengauwse vierkantshoeves. De site van de vroegere steengroeve in Opprebais is een stille getuige van het industrieel verleden van de gemeente. Momenteel biedt de omgeving rond de deze steengroeve mogelijkheid tot sport en ontspanning en langs de waterplas is er een mooi pad dat de wandelaar de natuur van dichtbij laat ontdekken.

In Incourt zelf bevindt zich de Fontaine van St Ragenufle, de enige fontein met drinkbaar water in Waals Brabant.

  • Waver op 12 km met het pretpark Walibi
  • Louvain-la-Neuve op 15 km met zijn verkeersvrije straten, de  universiteit
  • Brussel op 41 km met zijn Grote Markt, het Atomium
  • Leuven op 20km: stad van het bier, het begijnhof
  • Namen op 41 km met zijn Citadelle, zijn casino
  • Luik op 65 km met zijn historisch centrum, zijn musea
  • Brugge op 140 km: ook het Venetië van het Noorden genoemd, zijn musea